Praktijk Monique Croes

 

 

 


Allergie, je zal het maar hebben! Helaas hebben heel veel mensen allergiëen, en wat erger is, het komt steeds vaker voor en het lijkt ook wel steeds erger te worden.

Allergie betekend letterlijk: Het werkt anders. Hoewel er al heel veel onderzoek naar is gedaan, is dit eigenlijk nog steeds de conclusie, bij mensen met allergiëen werkt het immuunsysteem anders dan bij niet-allergische mensen. Maar hoe en waarom, dat weten we nog steeds niet precies genoeg om het goed op te lossen. De reguliere geneeskunde heeft vooral symtoombestrijdende middelen tot zijn beschikking. Hormooncremes, teerzalf, immuunsuppressieve middelen, pufjes. In enkele gevallen kan desensibilisatie ingezet worden. Maar dan houdt het ook wel op.

Duidelijk is wel dat het een verstoring is van het immuunsysteem. De cellulaire en humorale afweer, voor de kenners, is niet in balans, of het systeem dat het behoort te reguleren, het T-regulator systeem, werkt niet naar behoren. Het slijmvlies-immuunsysteem, dat eigenlijk een barrièrre behoort te zijn om ongenodigde gasten buiten je lichaam te houden is vaak ook verstoord. Termen als een permiabele darm zie je dan ook terug in de onderzoeken. Darmflora opbouw en spijsverteringssappen hebben ook hun invloed op de reactie door het lichaam op lichaamsvreemde stofjes.

Kortom, er zijn verschillende reden waarom het lichaam anders werkt. Waar ik op zoek naar ga is welke van bovenstaande systemen de grootste verstoorders zijn in een gezonde reactie van het lichaam en die zo effectief mogelijk weer versterken.
Omdat het lichaam er dan al overgevoelig voor is geworden, kan je via NAET dan kennelijk het lichaam leren weer normaal met de stof om te gaan. Voor mij is het logisch dat je dan wel ook moet zorgen dat het onderdeel dat eerst niet sterk genoeg was wel weer goed moet kunnen werken.

  KvK: 09166772      Huisregels     Algemene voorwaarden     Disclaimer      Webdesign by Webenlogo.nl