Praktijk Monique Croes

 

 

 


Bij allergieën gaat het om een immuunsysteem reactie. De klachten die men ervaart komen door stofjes die ontstaan door dat de eigen lichaamscellen beschadigd raken. Histamine is de bekendste maar er zijn meerdere, bijvoorbeeld prostaglandines en leukotrieen. Maar bedenk wel, dit zijn de gevolgen.

Histamine vrijmakende voeding vermijden is dan ook symtoombestrijding. Tomaat, varkensvlees, melk zijn voorbeelden van histamine vrijmakende voeding en verergeren dus vaak allergieen.

Veel verstandiger is, is om de barrieres die je lichaam van nature heeft sterk genoeg te maken zodat je geen immuunreactie nodig hebt. En dat is waar ik mijn behandelingen op richt. Deze barrieres zijn alle slijmvliezen, dus de huid, je luchtwegen, je darmen, je ogen, blaas en ook de smering van je gewrichten.
Bij voedselallergieen is het een combinatie van die barrieres en de vertering. Immers, als de voeding goed wordt verteerd zijn het bouwstoffen en geen potentieel gevaarlijke stoffen waar je lichaam vreemd op hoeft te reageren.

 

  KvK: 09166772      Huisregels     Algemene voorwaarden     Disclaimer      Webdesign by Webenlogo.nl